divendres, 25 de maig de 2018

Inauguració del nou Hospital de Dia d'Oncologia


Al hospital Sant Joan de Déu les obres de l’Hospital de dia d’oncologia i hematología estan gairebé acabades. Dimarts 29 de maig el posen en marxa. 
Ens van invitar a les portes obertes el  dijous 24 de maig, però estàvem assajant la Cantania i no vam poder-hi anar.

Ha estat un un projecte de dos milions d'euros que la Fundació Althaia va començar el mes de novembre passat i que ha comptat amb la solidaritat i implicació de milers d'entitats, empreses i persones de la comarca del Bages, entre ells nosaltres amb la paradeta solidària que vam fer.

El nou equipament triplica l'envergadura d’abans, passant de 231 a 824 metres quadrats de superfície. En conseqüència, doncs, el nombre de butaques i llits per als pacients també s'ha incrementat: els 8 llits i les 12 butaques que hi havia fins ara, passaran a ser-ne 10 i 19 respectivament.
La llum també havia de ser un ingredient principal del nou equipament i per això hi ha grans finestrals per on entra la llum  natural i els connecta amb el paisatge exterior.

Aquestes característiques permeten que els professionals mèdics puguin donar un servei de qualitat a les prop de 260.000 persones de les comarques del Bages, Solsonès i Moianès, i també al Berguedà i la Cerdanya.